VPN-yhteyden käyttäminen suoratoistoa varten

Vaikka VPN-yhteyden käyttämisellä voikin olla hyötyjä myös esimerkiksi tietoturvan näkökulmasta, niin käyttää moni VPN-palveluita erityisesti suoratoistopalveluiden maarajoitusten kiertämiseen. Eli siis esimerkki siihen, että saa Suomesta käsin pääsyn jenkki-Netflixin valikoimaan.

Tämä on VPN Kokemuksia -sivuston sivu, jolta löytyy tulevaisuudessa tietoa eri suoratoistopalveluiden käyttämisestä VPN-yhteyden kanssa. Eli tämän sivulla avulla löytyy esimerkiksi kokemuksiin perustuvia suosituksia siihen, mikä VPN-yhteys kannattaa valita mitäkin suoratoistopalvelua varten. Lisäksi tällä sivulla on hieman yleistietoa suoratoistopalveluista ja VPN-palveluista.

Aiheeseen liittyvä artikkeli, joka on tähän mennessä julkaistu:

Onko VPN-yhteyden käyttäminen maarajoitusten kiertämiseen laillista?

Vaikka VPNKokemuksia.com ei tietenkään voikaan antaa minkäänlaista lainopillista neuvontaa, niin sen varmaankin voi huoletta todeta, että kaiken sen perusteella, mitä tämän sivuston ylläpitäjänä olen lukenut, on VPN:n käyttäminen suoratoistopalveluiden maarajoitusten kiertämiseen täysin laillista.

Tuo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi välttämättä riskitöntä: monet suoratoistopalvelut (tai ehkä oikeammin ne tahot joilta ne ostavat sisältöä) eivät nimittäin tykkää siitä, että maarajoituksia kierretään, ja tuon myötä ne saattavatkin pyrkiä estämään VPN-yhteyksien toimintaa niiden sivustolla.

VPN-yhteyden käyttäjän näkökulmasta tuo voi olla ongelma erityisesti silloin, jos on vaikkapa juuri ostanut kolmen vuoden VPN-tilauksen, ja sitten suoratoistopalvelu onnistuu estämään sen firman yhteyksien toiminnan, jolta VPN-palvelu on ostettu. Toki on hyvä huomata se, että toisaalta VPN-yhtiöt pyrkivät tekemään aika pitkälti kaiken sen eteen, että niiden palveluiden avulla voi jatkossakin käyttää suoratoistopalveluita. Suoratoistoyhtiöiden ja VPN-palveluiden kisailun voikin ajatella jonkinlaisena Whac-A-Mole -pelinä, jossa suoratoistopalvelu yrittää nuijia VPN-yhtiön alas, ja se sitten taas pyrkii nostamaan päätään.

Vieritä ylös